סלטים גם לכאלו שלא אוהבים ירקות

סלטים הם עולם שלם של צבעים וטעמים. למי שחובבי ירקות ופירות, כל סלט הוא חגיגה לעיניים ולחך. אבל למי שלא אוהבים ירקות כמו ילדים רבים וגם חלק מהמבוגרים, סלט הוא סוג של מנה מיותרת שהיו מוותרים עליה בשמחה. ובכל זאת….ירקות ופירות הם אחד מהמרכיבים החשובים בתזונה מגוונת ואורח חיים בריא. אז איך בכל זאת אפשר לגרום לסרבנים לאכול? הנה כמה טיפים וגם מתכון בסוף.

הצמדו קודם כל למה שכבר עובד

לכל ילד כמעט (או מבוגר) שפחות מחבבים ירקות, יש לרוב תמיד ירק אחד שכן יסכימו לאכול. הירק הזה יכול לשמש כבר בסיס לסלט מוצלח. שימו המון ממנו בסלט הייעודי , הוסיפו עוד קצת ירקות כמו מלפפונים ועגבניות או גזר ועגבניות שרי שהם מתוקים יותר ולרוב קל יותר להתחבר לטעמים שלהם, ונסו להוסיף אליו עוד קצת מרכיבים פחות מאיימים אבל עדיין בריאים כמו פירות, ביצים או גבינות. תבלו ברוטב טעים ובסיסי כמו בלסמי או שמן זית לימון ויתכן שסלט מסוג כזה יצליח לעבור את המבחן גם של הסרבן ביותר.

צבעוני ונעים לעין

אמרה ידועה אומרת, ובצדק, שאנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים. במקרה של סלט, זה נכון שבעתיים! אם הסלט נראה מזמין, צבעוני ורענן הוא יגרה הרבה יותר מאשר חתוך דק דק אבל כולו רופס ונוזלי. לכן, בבואכם להכין סלט תמיד השתדלו להשתמש בירקות טריים ככל שניתן ולחתוך חתיכות גדולות יחסית שימחישו את הטעם והצבע. בצורה זו של חיתוך גדול, הירקות גם יוציאו פחות נוזלים וכך תוכלו לשמור על צורת הגשה אסתטית יותר. בנוסף, הקפידו להשתמש במגוון ירקות בצבעים ובמרקמים שונים, וכך תהפכו את הסלט גם ליותר מעניין בטעמו.

שלבו את הירקות כחלק ממנה עיקרית אחרת

מי אמר שסלט חייב להיות בהכרח רק ירקות….הילדים אוהבים פסטה? מצויין! תוכלו לעשות פסטה ברוטב שכולו מבוסס על שמן זית וירקות או על זיתים ועגבניות או פטריות ועגבניות. עוד אופציה היא לשלב את הפסטה המוכנה כתוספת לירקות טריים בתור סלט קר. תוכלו גם להכין כנפיים או עוף בתנור וללוות אותם במקום בתפוחי אדמה או צ'יפס בירקות אפויים שתשימו יחד באותה התבנית.

ועכשיו, לאחר לקט הטיפים, כפי שהבטחנו, מתכון לסלט מעניין ומנצח. שילוב בין תותים שהם אחד מהפירות הכי אהובים על קטנים וגדולים כאחד, גבינת פטה וחסה.

מרכיבים לסלט:

  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 2 שיני שום – טחונות
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ ענבים/ פטל
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כוס שמן זית
  • קרעי חסה רומית
  • 1 ליטר תותים פרוסים לחצאים
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה:

  1. במחבת שטוחה על אש בינונית- גבוהה , קולים את השקדים הפרוסים תוך כדי ערבוב, עד להשחמה קלה. מורידים מהאש ומניחים בקערית צידית לקירור.
  2. הכנת הרוטב עבור הסלט: בקערה, מערבבים יחד את השום, הדבש, החרדל, 2 סוגי החומץ, סוכר ושמן זית עד לקבלת נוזל אחיד.
  3. הרכבת הסלט: בקערה גדולה מפזרים את עלי החסה, השקדים הקלויים, התותים, וגבינת הפטה. מפזרים מעל כל הרכיבים את הרוטב בנדיבות, מערבבים היטב ומגישים!
  • אם אינכם מגישים את הסלט באותו יום, מומלץ להכין את הרוטב בנפרד ולשמור בקירור עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *