מתכון לקציצות טבעוניות

הן ירוקות, עשירות בוויטמינים ונוגדי חמצון ובעיקר ממש ממש טעימות, הנה מתכון לקציצות ירוקות טבעוניות.

רכיבים:

2 קישואים שטופים, קלופים ומגורדים בפומפייה

1 צרור עלי מנגולד שטופים היטב חתוכים

1 כרישה שטופה היטב חתוכה לפרוסות

1 כף זרעי פשתן מושרת בשלוש כפות מים פושרים

1 כף קמח כוסמין

1 כף קמח חומוס

2 כפות שיבולת שועל

מעט מים

מלח

פלפל

מעט כורכום

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול וזורקים פנימה את עלי המנגולד והכרישה ומבשלים כמה דקות עד שהם מחליפים את הצבע לכהה יותר

מסננים את הירקות לכיור ושוטפים במים קרים

קוצצים אותם וסוחטים מהם את כל הנוזלים

את הקישואים סוחטים מהמים

בקערה גדולה שמים את כל הירוקים

מוסיפים את הקמחים, המים וזרעי הפשתן יחד עם המים

מוסיפים את המים ומתבלים

מערבבים עד לקבל עיסה אחידה

מכינים קציצות ושמים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהקציצות הופכות שחומות.

ניתן גם לטגן במחבת עם שמן חם.

מומלץ להגיש עם אורז לבן וטחינה ירוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *