מתכון לקובה טבעונית

אחד המאכלים המסורתיים האהובים על כולנו ולא משנה מאיזו עדה אנחנו הלא הוא הקובה. אז הנה מתכון מעולה בגרסה טבעונית משובחת.

רכיבים לקובה עצמו:

2 כוסות סולת מלאה

3/4 כוס מים

2.5 כפות שמן (לא זית)

1/4 כפית מלח

רכיבים למילוי:

בצל גדול חתוך לקוביות

מעט רוטב סויה

1/4 כפית מלח

2 גזרים מגורדים טריים

מעט כורכום

2 שיני שום קצוצות דק

100 גרם אגוזי מלח טבעיים קצוצים דק

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים של המילוי

מכינים את הקובות עצמן מכל החומרים עד שמגיעים לבצק אחיד וכזה שנוח לעבוד איתו. יוצרים גומות קטנות בעובי של חצי סנטימטר בכל קובה ומוסיפים את המילוי (לא יותר מכפית). שמים בצד עד להכנת הרוטב. 

אם רוצים להכין קובה סלק, מגרדים 2 סלקים בפומפייה בחלק העבה שלה

רכיבים לרוטב:

1 בצל חתוך קטן

2 שיני שום קצוצות

3 עגבניות

מעט סוכר

1 רסק

1 גבעול סלרי קצוץ

1 גזר מגורד

מלח, פלפל, כורכום לפי הטעם

קצת שמן (לא זית)

מים

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והעגבניות ומטגנים במשך כמה דקות. מוסיפים את הרסק והתבלינים. מסדרים את הקובות בתוך הרוטב ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *