מתכון לפיצה טבעונית

אי אפשר לתאר את הריח שעולה כשהפיצה שתכינו תהיה בתנור. הנה מתכון לפיצה טבעונית שכל אחד מכם יכול להכין בבית.

לבצק של הפיצה

  • כוס מים פושרים
  • •        2 כוסות קמח כוסמין או כוס קמח קוסמין וכוס קמח לבן- לרגישים לגלוטן, אפשר להחליף ב-3 כוסות קמח ללא גלוטן
  • •        1 כוס מים פושרים
  • •        15 גרם שמרית
  • •        3/4 כוס שמן זית
  • מעט מלח

להכנת הבצק

מערבבים את כל החומרים עד שנוצר כדור אחיד

משאירים מכוסה עם מגבת חמימה ל -20 דקות

לרוטב

  • •        1 שן שום קצוצה
  • •        3 עגבניות טריות גדולות ובשלות קצוצות דק
  • •        1 קופסא של עגבניות מרוסקות
  • •        3 כפות של רסק
  • שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל
  • אורגנו טרי
  • מעט מים
  • אפשר להוסיף טבסקו או צ‘ילי למי שאוהב חריף
  • מעט סוכר

מתחילים בטיגון השום, זהירות שלא יישרף עם מעט שמן זית

מוסיפים את העגבניות ומערבבים למשך כמה דקות

מוסיפים את הקופסא של העגבניות המרוסקות, את הרסק ומתבלים בתבלינים. מוסיפים מעט מים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה

מכינים את התוספות שהכי אוהבים, הכל זורם: עגבניות פרוסות, עגבניות שרי, זיתים, פטריות, תירס, פסטו ועוד…

מרדדים את הבצק וחותכים לעיגול

מורחים את הרוטב כשהוא קר, מוסיפים את התוספות שאוהבים

מפזרים גבינה טבעונית מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *