אטריות מוקפצות

כשיש הרבה ירקות במקרר שעוד כמה ימים כבר לא ניתן יהיה להשתמש בהם, זה הזמן להכין מוקפץ טבעוני שתמיד כייף לאכול בכל מזג אוויר ובכל מצב רוח. הנה מתכון קל מדברים שלכולם יש במזווה ובמקרר.

רכיבים:

  • •        1 חבילת אטריות אורז

חצי חבילה של טופו חתוך לקוביות

לירקות

  • •        1 זוקיני חתוך לרצועות דקות
  • •        1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • •        1 קולורובי חתוך לרצועות דקות (לא חובה)
  • רבע כרוב חתוך דק
  • •        1 פלפל אדום חתוך לרצועות

לרוטב

  • •        2 פרוסות ג‘ינ'גר
  • •        1 שום
  • •        1 בצל ירוק פרוס לפרוסות
  • •        50 גרם קשיו טבעיים
  • •        2 כפות סויה
  • •        3 כפות שמן שומשום
  • מעט מירין
  • •        1 כף טריאקי
  • שומשום
  • צ‘ילי, מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים ווק בלהבה גבוהה

שמים את שמן השומשום

מטגנים קלות את השום

מוסיפים את הירקות מהקשה לרך ומקפיצים במשך 2 דקות כל ירק

מרתיחים סיר עם מים לאטריות ומבשלים לפי ההוראות פחות 2 דקות

מסננים את המים ומשאירים בצד

מוסיפים את הגינג‘ר, הסויה, המירין והטריאקי ומקפיצים

מוסיפים את הצ‘ילי עם מעט מלח ופלפל

מקפיצים שוב

מוסיפים את האטריות ומקפיצים למשך 2 דקות

מוסיפים את הבצל הירוק, הקשיו והשומשום ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *